Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse app moet hergebruik bouwmaterialen bevorderen

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 12:22

Met een app wil het Heerlense ingenieursbureau Re Use Materials de bouwsector milieuvriendelijker maken.

Met de app kan op een makkelijke manier in kaart worden gebracht welke grondstoffen vrijkomen bij de sloop van panden. Hierdoor weten bouwers waar ze materialen kunnen vinden voor nieuwe projecten.

Re Use Materials wil circulair bouwen. Door hergebruik van bouwmaterialen zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig en dat is beter voor het milieu.

Materiaalpaspoorten
Met de app van het bedrijf moet het makkelijker worden om een overzicht te maken van de materialen die vrijkomen bij sloopwerkzaamheden. Al deze informatie wordt opgeslagen. Gelijktijdig worden er materiaalpaspoorten gemaakt die de herkomst en eigenschappen van materialen inzichtelijk maken. Bouwers kunnen in het systeem kijken waar ze materialen kunnen krijgen.

Concrete tools
Re Used Materials verwacht veel van de nieuwe app. "De transitie naar een circulaire economie staat inmiddels hoog op de agenda bij veel organisaties", zegt directeur Maarten Stadhouders. "Het ontbreekt in de markt nog aan concrete tools om dit binnen bestaande projecten, en in dit geval dus bestaand vastgoed, toe te passen."

In eerste instantie is de app ontwikkeld voor het bedrijf zelf. Maar Re Use Materials hoopt dat ook andere bedrijven de app gaan gebruiken om hergebruik van bouwmaterialen te bevorderen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen