Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse app moet hergebruik bouwmaterialen bevorderen

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 12:22

Met een app wil het Heerlense ingenieursbureau Re Use Materials de bouwsector milieuvriendelijker maken.

Met de app kan op een makkelijke manier in kaart worden gebracht welke grondstoffen vrijkomen bij de sloop van panden. Hierdoor weten bouwers waar ze materialen kunnen vinden voor nieuwe projecten.

Re Use Materials wil circulair bouwen. Door hergebruik van bouwmaterialen zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig en dat is beter voor het milieu.

Materiaalpaspoorten
Met de app van het bedrijf moet het makkelijker worden om een overzicht te maken van de materialen die vrijkomen bij sloopwerkzaamheden. Al deze informatie wordt opgeslagen. Gelijktijdig worden er materiaalpaspoorten gemaakt die de herkomst en eigenschappen van materialen inzichtelijk maken. Bouwers kunnen in het systeem kijken waar ze materialen kunnen krijgen.

Concrete tools
Re Used Materials verwacht veel van de nieuwe app. "De transitie naar een circulaire economie staat inmiddels hoog op de agenda bij veel organisaties", zegt directeur Maarten Stadhouders. "Het ontbreekt in de markt nog aan concrete tools om dit binnen bestaande projecten, en in dit geval dus bestaand vastgoed, toe te passen."

In eerste instantie is de app ontwikkeld voor het bedrijf zelf. Maar Re Use Materials hoopt dat ook andere bedrijven de app gaan gebruiken om hergebruik van bouwmaterialen te bevorderen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen