Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse app moet hergebruik bouwmaterialen bevorderen

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 12:22

Met een app wil het Heerlense ingenieursbureau Re Use Materials de bouwsector milieuvriendelijker maken.

Met de app kan op een makkelijke manier in kaart worden gebracht welke grondstoffen vrijkomen bij de sloop van panden. Hierdoor weten bouwers waar ze materialen kunnen vinden voor nieuwe projecten.

Re Use Materials wil circulair bouwen. Door hergebruik van bouwmaterialen zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig en dat is beter voor het milieu.

Materiaalpaspoorten
Met de app van het bedrijf moet het makkelijker worden om een overzicht te maken van de materialen die vrijkomen bij sloopwerkzaamheden. Al deze informatie wordt opgeslagen. Gelijktijdig worden er materiaalpaspoorten gemaakt die de herkomst en eigenschappen van materialen inzichtelijk maken. Bouwers kunnen in het systeem kijken waar ze materialen kunnen krijgen.

Concrete tools
Re Used Materials verwacht veel van de nieuwe app. "De transitie naar een circulaire economie staat inmiddels hoog op de agenda bij veel organisaties", zegt directeur Maarten Stadhouders. "Het ontbreekt in de markt nog aan concrete tools om dit binnen bestaande projecten, en in dit geval dus bestaand vastgoed, toe te passen."

In eerste instantie is de app ontwikkeld voor het bedrijf zelf. Maar Re Use Materials hoopt dat ook andere bedrijven de app gaan gebruiken om hergebruik van bouwmaterialen te bevorderen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen