Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse apothekers bezorgd om medicijntekort

Geplaatst opdonderdag 11 juni 2015 - 13:21

Apothekers zouden zich landelijk sterker moeten maken om het medicijntekort tegen te gaan. Dat zegt René Rousseau van de Verenigde Apotheken Limburg.

Rousseau reageert daarmee op problemen met de levering van diverse medicijnen. Patiënten krijgen steeds vaker te horen dat een medicijn niet te krijgen is. Het afgelopen jaar ging het om ruim 500 typen. Per medicijn zijn honderden patiënten gedupeerd.

Toestemming
Apothekers zijn gevangen in het systeem van de zorgverzekeraars, zegt René Rousseau van de Verenigde Apotheken Limburg: "De zorgverzekeraar kiest per werkzame stof één geneesmiddel dat zij vergoeden. En als dat middel toevallig niet leverbaar is dan mag de apotheek in principe geen ander middel mee geven tenzij hier vooraf toestemming voor gegeven is". Ook wordt gewezen naar de rol van de farmaceutische industrie: "Op een gegeven moment is een medicijn economisch gezien niet interessant genoeg meer voor een fabrikant".

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse apothekers luiden noodklok vanwege agressie
Medicijntekort zorgt voor onbegrip en bedreiging apothekers
Apothekersfraude: 'Het heeft ons geen cent opgeleverd'
Limburgse apothekers voor rechter om miljoenenfraude
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen