Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse Amerikanen' zien het liefst Clinton winnen

Geplaatst opdinsdag 8 november 2016 - 12:21

Hillary Clinton of Donald Trump? Wie wordt dinsdag verkozen tot 45e president van de Verenigde Staten?

De 'Limburgse Amerikanen' hebben een duidelijke voorkeur. Als het aan hen ligt, wordt in januari de eerste vrouwelijke president ingezworen.

Clinton favoriet
De Limburger peilde de stemming onder ruim 100 Amerikanen die in onze provincie zijn geboren of hebben gewoond. Liefst 77 procent van hen kiest voor Democraat Clinton. Van haar Republikeinse tegenstrever Trump moeten de meesten niets hebben.

Joke
"Het bestaat toch gewoon niet dat een vrouw, in het bezit van een redelijk stel hersenen, op iemand als Trump kan stemmen!", foetert Anneke Wagner. Ze woonde 26 jaar in Heerlen en is nu gesetteld in Milwaukee, in 'swingstate' Wisconsin. Voor de Republikeinse miljardair heeft ze geen goed woord over: "He's a joke that has gotten out of hand."

Ook advocaat Carl van der Zandt gaat op Clinton stemmen. Hij woont al vijftien jaar in Amerika met zijn vrouw en twee kinderen. Fan van de voormalige first lady is hij niet. "Trump is zo slecht dat er geen andere keuze is dan maar op Hillary Clinton te stemmen."

Donald Trump op campagne in New Hampshire.
Foto: AFP/Scott Eisen

Verandering
Toch zijn er ook ex-Limburgers die dinsdag
Trump aankruisen op het stembiljet. Sandra Damron, die Geleen verruilde voor Pikeville, Kentucky, is een van hen. "Mijn man, en de meesten hier, stemmen op Trump. De Democraten hebben veel mijnen in Pikeville gesloten", legt ze uit. "De werkloosheid is torenhoog en veel mensen leven in armoede. We zijn klaar voor verandering."

Voor een interactieve kaart en de verhalen van andere 'Limburgse Amerikanen' kijk je op de site van De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen