Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse ambulancebus haalt weer coronapatiënten op

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2020 - 13:19

De Limburgse ziekenhuizen zetten vanaf donderdag de ambulancebus weer in om coronapatiënten te vervoeren.

Bij de eerste rit worden er zes patiënten vanuit Rotterdam overgebracht naar Maastricht.

Eerste coronagolf
Tijdens de eerste coronagolf werd de ambulancebus ook al ingezet. In eerste instantie vooral om patiënten tussen ziekenhuizen in Limburg te verplaatsen, maar later ook naar de rest van Nederland.

Lees ook: Omgebouwde touringcar vervoert Limburgse coronapatiënten

Druk
De ambulancebus wordt ingezet om patiënten te verspreiden over heel Nederland. Daarmee kunnen ziekenhuizen ontlast worden van de drukte en wordt de beschikbare capaciteit ingevuld. Ziekenhuizen in het westen van het land zijn op dit moment het meest overbelast. De ambulancebus kan per keer zes patiënten vervoeren.

Verpleegafdeling
Met de bus kunnen alleen patiënten worden vervoerd die op een verpleegafdeling zijn opgenomen. Voor het verplaatsen van mensen die op de intensive care liggen, worden zogeheten MICU's ingezet, mobiele intensive care units. In de ambulancebus is medische apparatuur ingebouwd, zodat patiënten liggend verplaatst kunnen worden en bijvoorbeeld extra zuurstof toegediend kunnen krijgen.

Rotterdam
Donderdagochtend vertrok de bus voor het eerst om zes patiënten op te halen. De patiënten die worden overgebracht komen uit het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. In de loop van de middag zullen zij bij het MUMC+ in Maastricht arriveren.

Ambulancevervoer
Patiënten worden ook per ambulance overgebracht. "Maar dat is elke dag een logistieke uitdaging", zo zegt het ROAZ, het Regionaal Overleg Acute Zorgketen. Daarom biedt de ambulancebus een goede oplossing. Het ROAZ wil de bus komende tijd vaker gaan inzetten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen