Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse ambtenaren gaan stage lopen in Duitsland

Geplaatst opmaandag 9 oktober 2017 - 14:11

Ambtenaren van de Limburgse gemeenten Bergen en Gennep gaan samen met collega's uit de Brabantste gemeenten Boxmeer en Cuijk op stage in de Duitse buurgemeenten Weeze en Goch.

De burgemeesters van de zes gemeenten hebben maandag een verplichtingsverklaring ondertekend.

Dynamic Borders
Met het project, dat Dynamic Borders is gedoopt, willen de gemeenten de ambtenaren de mogelijkheid bieden om over de grens stage te gaan lopen. Zo krijgen ze de kans om kennis te maken met de taal, de arbeidscultuur en de werkwijze over de grens.

Voorbeeld
De gemeenten zijn deze samenwerking aangegaan om grensoverschrijdende arbeid te promoten. Sterker nog, met Dynamic Borders geven ze zelf het goede voorbeeld. De gemeenten gaan de samenwerking op het gebied van toerisme, agrifood en de arbeidsmarkt versterken.

Het project loopt tot en met 2020.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen