Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse amateurtoneelprijzen uitgereikt

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2015 - 23:00

‘De Knecht van Twee Meesters’ door Toneelvereniging C.O.M. Meijel is vrijdagavond verkozen tot meest bijzondere amateurvoorstelling.

Het gezelschap kreeg ervoor in het Munttheater in Weert een Muulke, Limburgse toneelprijs voor amateurs.

Feest om naar te kijken
De jury roemt de voorstelling: "Ieder personage is een eigen figuur met een eigen fysiek en motoriek. Het publiek wordt betrokken in het spel, en de kleding ziet er prachtig uit. Het is een feest om naar te kijken."

'De Kleine Zeemeermin' van Toneelvereniging Tovri uit Meterik werd verkozen tot meest bijzonder jeugd-/jongerenvoorstelling. 'Toneel op je Bord' van dezelfde vereniging werd verkozen tot meest bijzondere nieuwe initiatief.

Meer winnaars
Andere winnaars zijn Anita Rongen van Toneelvereniging De Vrije Spelers uit America (meest opvallende vrouw in een grote rol), Kitty Gubbels van Tonieëlgroep Heitse uit Heythuysen (meest opvallende vrouw in een kleine rol), Paul van Dijk van Speelgroep Tosjopa uit Tegelen (meest opvallende man in een grote rol) en Erick van Heugten van Volkstheater Kerkrade (meest opvallende man in een kleine rol).

Jo Piefer
Ons Genoegen uit Genhout is de eerste winnaar van een nieuwe categorie: meest opvallende promotie van een voorstelling. Toneelvereniging Poespas uit Hegelsom viel in de prijzen met de voorstelling Wanda’s Bonte Was en werd onderscheiden als meest opvallende vormgeving van een voorstelling. De Schaduwprijs, voor iemand die zich gedurende lange tijd op zeer betrokken en verdienstelijke wijze achter de schermen inzet, ging naar Jo Piefer van Volkstoneel Kerkrade.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gratis cultuur en sport via voedselbank Weert
Instellingen Weert hangt bezuiniging boven hoofd
'Weerterlandpas ook voor theater en lidmaatschap club'
Maaspoort
Theaters in Limburg noteren veel meer bezoekers
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen