Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse amateurtoneelprijzen uitgereikt

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2015 - 23:00

‘De Knecht van Twee Meesters’ door Toneelvereniging C.O.M. Meijel is vrijdagavond verkozen tot meest bijzondere amateurvoorstelling.

Het gezelschap kreeg ervoor in het Munttheater in Weert een Muulke, Limburgse toneelprijs voor amateurs.

Feest om naar te kijken
De jury roemt de voorstelling: "Ieder personage is een eigen figuur met een eigen fysiek en motoriek. Het publiek wordt betrokken in het spel, en de kleding ziet er prachtig uit. Het is een feest om naar te kijken."

'De Kleine Zeemeermin' van Toneelvereniging Tovri uit Meterik werd verkozen tot meest bijzonder jeugd-/jongerenvoorstelling. 'Toneel op je Bord' van dezelfde vereniging werd verkozen tot meest bijzondere nieuwe initiatief.

Meer winnaars
Andere winnaars zijn Anita Rongen van Toneelvereniging De Vrije Spelers uit America (meest opvallende vrouw in een grote rol), Kitty Gubbels van Tonieëlgroep Heitse uit Heythuysen (meest opvallende vrouw in een kleine rol), Paul van Dijk van Speelgroep Tosjopa uit Tegelen (meest opvallende man in een grote rol) en Erick van Heugten van Volkstheater Kerkrade (meest opvallende man in een kleine rol).

Jo Piefer
Ons Genoegen uit Genhout is de eerste winnaar van een nieuwe categorie: meest opvallende promotie van een voorstelling. Toneelvereniging Poespas uit Hegelsom viel in de prijzen met de voorstelling Wanda’s Bonte Was en werd onderscheiden als meest opvallende vormgeving van een voorstelling. De Schaduwprijs, voor iemand die zich gedurende lange tijd op zeer betrokken en verdienstelijke wijze achter de schermen inzet, ging naar Jo Piefer van Volkstoneel Kerkrade.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gratis cultuur en sport via voedselbank Weert
Instellingen Weert hangt bezuiniging boven hoofd
'Weerterlandpas ook voor theater en lidmaatschap club'
Maaspoort
Theaters in Limburg noteren veel meer bezoekers
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen