Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse agenten rouwen om overleden Brabantse collega

Geplaatst opzondag 25 oktober 2020 - 11:09

Limburgse politie-eenheden betuigen hun medeleven aan de nabestaanden en de collega's van een agent die zaterdagavond overleed bij een ongeval in Nuenen.

Op social media posten ze een emotioneel bericht.

Politiehart huilt
De 28-jarige agent overleed aan zijn verwondingen nadat hij zaterdagavond werd aangereden op de A270 in Brabant. Ook een andere agent en de bestuurder van een personenauto raakten gewond.

Lees ook: Agent komt om bij aanrijding op A270 bij Nuenen, collega gewond naar het ziekenhuis

Veel Limburgse collega's schrijven zondag dat hun politiehart huilt. "Met een enorme brok in onze keel namen we kennis van het bericht van onze collegae uit Oost-Brabant. We denken aan alle nabestaanden en aan alle betrokken collega’s. Dit is een klap die onze hele familie keihard raakt", schrijven de agenten. "Meer woorden hebben we nu even niet."

Onderzoek
Het ongeval gebeurde rond 23:00 uur tussen Eindhoven en Helmond, bij Nuenen. Het slachtoffer en zijn vrouwelijke collega waren daar uit hun auto gestapt toen ze door een auto zijn aangereden. Die raakte ook de politiewagen. Waarom de agenten uit hun auto waren gestapt, is niet duidelijk. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht.

Bij verschillende gebouwen van de politie hangt de vlag halfstok, zoals in Horst aan de Maas.

Vlag politie Horst halfstok (25 okt 2020)
Foto: Horst24


Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen