Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse agent ontslagen na contacten met onderwereld

Geplaatst opvrijdag 31 januari 2020 - 15:49

Een Limburgse politieman is per direct ontslagen voor ernstig plichtsverzuim, waaronder contact met mensen uit het criminele milieu.

Volgens de politie is de oud-medewerker verdacht van ernstig plichtsverzuim en maakte hij zich schuldig aan 'normoverschrijdend gedrag, ernstig in strijd met het integriteitsbeginsel van de politie.'

Ambtsgeheim
Behalve contact met het criminele milieu heeft de man zich ook schuldig gemaakt aan het oneigenlijk gebruik maken van politie-informatie en het schenden van het ambtsgeheim. Volgens een woordvoerder van de politie is niet vastgesteld dat de ontslagen agent ook informatie heeft gedeeld met criminelen.

Strafrechtelijk
Behalve het disciplinair onderzoek van de politie zelf, dat met het ontslag is afgerond, liep er ook een strafrechtelijk onderzoek naar de politieman. De politiewoordvoerder kan niet zeggen of dat al is afgerond.

Non-actief
De man kreeg vrijdag zijn ontslag, nadat hij afgelopen zomer al op non-actief werd gesteld. De agent is overigens niet afkomstig uit de basiseenheid Horst, waar afgelopen zomer verschillende politiemensen geschorst werden vanwege integriteitsschendingen. "Die affaire staat los van deze zaak", laat de woordvoerder weten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen