Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse advocaat mag Verenigde Staten niet in

Geplaatst opwoensdag 3 april 2019 - 10:40

Advocaat Serge Weening mag Amerika niet in. Hij vermoedt dat hij geweigerd wordt vanwege het verdedigen van meerdere terrorismeverdachten.

"In de VS houdt het redelijke denken op zodra het woord terrorisme valt", zegt Weening tegen RTL Nieuws.

Vakantie naar Miami
Weening, die een advocatenkantoor heeft in Maastricht, was van plan om met zijn vriendin op vakantie te gaan naar Miami. Hiervoor had hij een visum en een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorisation) nodig. Terwijl zijn vriendin een half uur later toestemming kreeg, ontving de advocaat drie dagen later een afwijzing. Ook zijn aanvraag voor een visum werd afgekeurd, zo bleek tijdens een gesprek op het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. In dat gesprek zou Weening alleen naar zijn beroep zijn gevraagd. Toen hij het woord terrorisme liet vallen, werd volgens Weening het gesprek beëindigd.

Connecties
Weening is één van de advocaten van een groep terreurverdachten die volgens justitie in september een aanslag wilde plegen op een groot evenement in Nederland. RTL Nieuws legde het verhaal voor aan de Amerikaanse ambassade. Een woordvoerder liet weten dat iemand niet geweigerd kan worden vanwege zijn beroep. Bij een aanvraag wordt naar meerdere dingen gekeken, zoals connecties en reisgeschiedenis.

Lees ook: Terreurverdachten Weert hadden festival op oog

Weening heeft zijn vakantiebestemming inmiddels gewijzigd. Hij gaat naar Jamaica.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen