Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse advocaat mag Verenigde Staten niet in

Geplaatst opwoensdag 3 april 2019 - 10:40

Advocaat Serge Weening mag Amerika niet in. Hij vermoedt dat hij geweigerd wordt vanwege het verdedigen van meerdere terrorismeverdachten.

"In de VS houdt het redelijke denken op zodra het woord terrorisme valt", zegt Weening tegen RTL Nieuws.

Vakantie naar Miami
Weening, die een advocatenkantoor heeft in Maastricht, was van plan om met zijn vriendin op vakantie te gaan naar Miami. Hiervoor had hij een visum en een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorisation) nodig. Terwijl zijn vriendin een half uur later toestemming kreeg, ontving de advocaat drie dagen later een afwijzing. Ook zijn aanvraag voor een visum werd afgekeurd, zo bleek tijdens een gesprek op het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. In dat gesprek zou Weening alleen naar zijn beroep zijn gevraagd. Toen hij het woord terrorisme liet vallen, werd volgens Weening het gesprek beëindigd.

Connecties
Weening is één van de advocaten van een groep terreurverdachten die volgens justitie in september een aanslag wilde plegen op een groot evenement in Nederland. RTL Nieuws legde het verhaal voor aan de Amerikaanse ambassade. Een woordvoerder liet weten dat iemand niet geweigerd kan worden vanwege zijn beroep. Bij een aanvraag wordt naar meerdere dingen gekeken, zoals connecties en reisgeschiedenis.

Lees ook: Terreurverdachten Weert hadden festival op oog

Weening heeft zijn vakantiebestemming inmiddels gewijzigd. Hij gaat naar Jamaica.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen