Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs wielershirt levert ruim 12.000 euro op

Geplaatst opdonderdag 1 april 2021 - 20:27

Limburg Cycling heeft in het najaar van 2020 op veler verzoek een Limburgs wielertenue verkocht. De opbrengst, die bestemd was voor de Limburgse wielerverenigingen, was ruim 12.000 euro.

De vier Limburgse wielerverenigingen kregen op de Venlose wieleromgeving Herungerberg een cheque van 12.400 euro uit handen van Mattie Kaelen, voorzitter van Limburg Cycling en Joost Van Den Akker, gedeputeerde Economie, Onderwijs en Sport van de Provincie Limburg.

Dubbelklapper
Gedeputeerde Van den Akker spreekt van een dubbelklapper. "Niet alleen krijgt het jeugd- en aangepast wielrennen door de verkoop van dit shirt een prachtige impuls, maar zien we hierdoor nu ook de Limburgse leeuw veelvuldig op de Limburgse wegen."

Drieduizend euro per club
Cycling Team Limburg, TWC Maaslandster Zuid-Limburg, Wcl Bergklimmers en Adelante on Wheels ontvangen ieder ruim drieduizend euro.

Zes weken
Dat er binnen slechts zes weken zoveel Limburgse shirts verkocht zijn, toont aan dat dit tenue erg gewild is. Inmiddels komen de verzoeken voor een nieuwe verkoopronde ook alweer binnen. "Dit gegeven en het feit dat de Limburgse wielersport hiervan profiteert, heeft ons doen besluiten om aan de verkoop een vervolg te geven", aldus Kaelen.

Shirt is weer te koop
Het Limburgse wielershirt is vanaf nu weer te koop via de website van Limburg Cycling. Ook de nieuwe opbrengst komt ten goede van de Limburgse wielerclubs.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen