Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs wielershirt levert ruim 12.000 euro op

Geplaatst opdonderdag 1 april 2021 - 20:27

Limburg Cycling heeft in het najaar van 2020 op veler verzoek een Limburgs wielertenue verkocht. De opbrengst, die bestemd was voor de Limburgse wielerverenigingen, was ruim 12.000 euro.

De vier Limburgse wielerverenigingen kregen op de Venlose wieleromgeving Herungerberg een cheque van 12.400 euro uit handen van Mattie Kaelen, voorzitter van Limburg Cycling en Joost Van Den Akker, gedeputeerde Economie, Onderwijs en Sport van de Provincie Limburg.

Dubbelklapper
Gedeputeerde Van den Akker spreekt van een dubbelklapper. "Niet alleen krijgt het jeugd- en aangepast wielrennen door de verkoop van dit shirt een prachtige impuls, maar zien we hierdoor nu ook de Limburgse leeuw veelvuldig op de Limburgse wegen."

Drieduizend euro per club
Cycling Team Limburg, TWC Maaslandster Zuid-Limburg, Wcl Bergklimmers en Adelante on Wheels ontvangen ieder ruim drieduizend euro.

Zes weken
Dat er binnen slechts zes weken zoveel Limburgse shirts verkocht zijn, toont aan dat dit tenue erg gewild is. Inmiddels komen de verzoeken voor een nieuwe verkoopronde ook alweer binnen. "Dit gegeven en het feit dat de Limburgse wielersport hiervan profiteert, heeft ons doen besluiten om aan de verkoop een vervolg te geven", aldus Kaelen.

Shirt is weer te koop
Het Limburgse wielershirt is vanaf nu weer te koop via de website van Limburg Cycling. Ook de nieuwe opbrengst komt ten goede van de Limburgse wielerclubs.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen