Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs wielerseizoen start met Volta Limburg Classic

Geplaatst opzaterdag 2 april 2016 - 10:26

Het Limburgse wielerseizoen gaat zaterdag van start met de Volta Limburg Classic. Het is de eerste Nederlandse koers na een fatale aanrijding vorig weekend in België.

Voorafgaand aan de wielerwedstrijd hebben motorrijders en juryauto's een extra veiligheidsbriefing gehad. Aanleiding is de aanrijding tijdens Gent-Wevelgem.

Aanrijding
De Belgische renner werd na een valpartij aangereden door een motorrijder. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Na die aanrijding ontstond discussie over de veiligheid van volgauto's en motoren in koers.

Philippe Gilbert
Topdeelnemer aan de koers is oud-wereldkampioen Philippe Gilbert. Voor de drievoudig winnaar van de Amstel Gold Race is het een thuiswedstrijd. Zijn schoonfamilie komt uit de omgeving van Eijsden, waar start en finish ligt. Gilbert is niet de enige oud winnaar van de Gold Race. Ook Davide Rebellin en Damiano Cunego staan aan de start.

L1 zendt de Volta Limburg Classic zaterdag live uit. Vanaf 11:15 uur is de ploegenpresentatie te zien, de live-beelden van de koers volgen vanaf 14:45 uur. Het commentaar wordt verzorgd door Sander Kleikers en Erik Breukink. Ook online kun je de koers volgen. Niet alleen hieronder, maar ook via L1.nl/wielrennen.

Gebruik je de 1Limburg-app? Bekijk alles rondom de Volta Limburg Classic hier.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

BMC aan start in Volta Limburg Classic, Gilbert twijfelgeval
Phillippe Gilbert rijdt de Volta Limburg Classic
Gilbert hoopt topfit te zijn voor Amstel Gold Race
Wisselvallig weer bij Volta Limburg Classic
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen