Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Wielerplan tot 2025 gepresenteerd

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 22:17

De Stichting Limburg Cycling heeft het Limburgs Wielerplan 2020-2025 gepubliceerd. Het plan is opgesteld in overleg met wielerverenigingen, media, organisatoren, bonden, overheden en bedrijven.

Het bevat de maatschappelijke, sportieve en economische doelstellingen voor de komende vijf jaar en is een vervolg op het Limburgs Wielerplan 2015-2020.

Afgelopen jaren succesvol
De afgelopen jaren is er met succes ingezet op breedtesport, evenementen, talentontwikkeling en infrastructuur. Er is geïnvesteerd in veilige wieleromgevingen en dameswielrennen. Daarnaast zijn mooie wielerevenementen georganiseerd en diverse samenwerkingsverbanden aangegaan. Het Limburgs Wielerplan 2020-2025 borduurt hierop voort. Succesvolle projecten worden voortgezet en er wordt ingezet op nieuwe kansen.

Zes programmalijnen
Het plan telt zes programmalijnen, die onder andere beogen om meer mensen sportief te laten fietsen, wielertalenten verder te ontwikkelen, grote evenementen op te zetten en de economische impact van de wielersport in Limburg te vergroten. Ook moeten de provincie Limburg als zodanig en Limburg Cycling meer bekendheid krijgen. Daarnaast wordt innovatie op het gebied van de wielersport gestimuleerd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen