Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Wielerplan tot 2025 gepresenteerd

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 22:17

De Stichting Limburg Cycling heeft het Limburgs Wielerplan 2020-2025 gepubliceerd. Het plan is opgesteld in overleg met wielerverenigingen, media, organisatoren, bonden, overheden en bedrijven.

Het bevat de maatschappelijke, sportieve en economische doelstellingen voor de komende vijf jaar en is een vervolg op het Limburgs Wielerplan 2015-2020.

Afgelopen jaren succesvol
De afgelopen jaren is er met succes ingezet op breedtesport, evenementen, talentontwikkeling en infrastructuur. Er is geïnvesteerd in veilige wieleromgevingen en dameswielrennen. Daarnaast zijn mooie wielerevenementen georganiseerd en diverse samenwerkingsverbanden aangegaan. Het Limburgs Wielerplan 2020-2025 borduurt hierop voort. Succesvolle projecten worden voortgezet en er wordt ingezet op nieuwe kansen.

Zes programmalijnen
Het plan telt zes programmalijnen, die onder andere beogen om meer mensen sportief te laten fietsen, wielertalenten verder te ontwikkelen, grote evenementen op te zetten en de economische impact van de wielersport in Limburg te vergroten. Ook moeten de provincie Limburg als zodanig en Limburg Cycling meer bekendheid krijgen. Daarnaast wordt innovatie op het gebied van de wielersport gestimuleerd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen