Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs volkslied klinkt tussen wolkenkrabbers Philadelphia

Geplaatst opzondag 23 september 2018 - 19:56

Beiaardier Frank Steijns liet dit weekend de inwoners van de Amerikaanse miljoenenstad Philadelphia de klanken horen van het Limburgs volkslied.

Steijns, die beiaardier van Weert, Heerlen en Maastricht is, bespeelde het oudste carillon van Amerika.

Wolkenkrabbers
Hij is op tournee met het orkest van André Rieu en maakte meteen van de gelegenheid gebruik om de Amerikanen kennis laten maken met Limburgse liederen. Tussen de wolkenkrabbers galmden de tonen van nummers als Loeënde Klokke en Wie sjoan ós Limburg is. Ook het Limburgs volkslied beierde over de stad.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen