Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs toprestaurant weer in top 10 van Lekker500

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 19:07

Restaurant Da Vinci in Maasbracht staat weer in de top 10 van restaurantgids Lekker500.

Het toprestaurant van chef-kok Margo Reuten en maître-sommelier en gastheer Petro Kools viel vorig jaar net buiten de top 10, maar neemt nu de tiende plek in.

Imponeren
De zaak blijft volgens de jury imponeren. "Niet alleen qua design een juweel, ook wat de keuken betreft. Smaakbesef, creativiteit , doorzettingsvermogen, charme en durf hebben Margo gemaakt tot wie zij is, en inmiddels heeft zij zich ook volledig herplaatst in de eredivisie van Lekker."

Nieuwkomer
In totaal staan er tien Limburgse restaurants in de toonaangevende top 100. Een daarvan is Beluga loves you in Maastricht dat nieuw is. Het komt onder de nieuwe eigenaar Servais Tielman hoog binnen op 36. Verder is De Leuf in Ubachsberg vier plekken (nu 16) gestegen op de lijst. l'Atelier in Gulpen bezet net als vorig jaar de 23ste plek.

Midden-Limburg
Ook een toprestaurant uit Midden-Limburg wordt vertegenwoordigd in de top 100. Sabero in Roermond staat namelijk op plek 38. Andere restaurants die nog binnen de top 50 vallen zijn Château St. Gerlach in Valkenburg (44) en Valuas in Venlo (49). Aubergine in Steyl (62), Brienen aan de Maas in Well (75) en Château Neercanne in Maastricht (81) completeren de Limburgse inbreng in de top 100.

De restaurantgids wordt jaarlijks uitgebracht. Restaurants worden beoordeeld op onder andere opbouw van de menukaart, kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten, presentatie, gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnadviezen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen