Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs toprestaurant weer in top 10 van Lekker500

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 19:07

Restaurant Da Vinci in Maasbracht staat weer in de top 10 van restaurantgids Lekker500.

Het toprestaurant van chef-kok Margo Reuten en maître-sommelier en gastheer Petro Kools viel vorig jaar net buiten de top 10, maar neemt nu de tiende plek in.

Imponeren
De zaak blijft volgens de jury imponeren. "Niet alleen qua design een juweel, ook wat de keuken betreft. Smaakbesef, creativiteit , doorzettingsvermogen, charme en durf hebben Margo gemaakt tot wie zij is, en inmiddels heeft zij zich ook volledig herplaatst in de eredivisie van Lekker."

Nieuwkomer
In totaal staan er tien Limburgse restaurants in de toonaangevende top 100. Een daarvan is Beluga loves you in Maastricht dat nieuw is. Het komt onder de nieuwe eigenaar Servais Tielman hoog binnen op 36. Verder is De Leuf in Ubachsberg vier plekken (nu 16) gestegen op de lijst. l'Atelier in Gulpen bezet net als vorig jaar de 23ste plek.

Midden-Limburg
Ook een toprestaurant uit Midden-Limburg wordt vertegenwoordigd in de top 100. Sabero in Roermond staat namelijk op plek 38. Andere restaurants die nog binnen de top 50 vallen zijn Château St. Gerlach in Valkenburg (44) en Valuas in Venlo (49). Aubergine in Steyl (62), Brienen aan de Maas in Well (75) en Château Neercanne in Maastricht (81) completeren de Limburgse inbreng in de top 100.

De restaurantgids wordt jaarlijks uitgebracht. Restaurants worden beoordeeld op onder andere opbouw van de menukaart, kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten, presentatie, gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnadviezen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen