Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs toprestaurant weer in top 10 van Lekker500

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 19:07

Restaurant Da Vinci in Maasbracht staat weer in de top 10 van restaurantgids Lekker500.

Het toprestaurant van chef-kok Margo Reuten en maître-sommelier en gastheer Petro Kools viel vorig jaar net buiten de top 10, maar neemt nu de tiende plek in.

Imponeren
De zaak blijft volgens de jury imponeren. "Niet alleen qua design een juweel, ook wat de keuken betreft. Smaakbesef, creativiteit , doorzettingsvermogen, charme en durf hebben Margo gemaakt tot wie zij is, en inmiddels heeft zij zich ook volledig herplaatst in de eredivisie van Lekker."

Nieuwkomer
In totaal staan er tien Limburgse restaurants in de toonaangevende top 100. Een daarvan is Beluga loves you in Maastricht dat nieuw is. Het komt onder de nieuwe eigenaar Servais Tielman hoog binnen op 36. Verder is De Leuf in Ubachsberg vier plekken (nu 16) gestegen op de lijst. l'Atelier in Gulpen bezet net als vorig jaar de 23ste plek.

Midden-Limburg
Ook een toprestaurant uit Midden-Limburg wordt vertegenwoordigd in de top 100. Sabero in Roermond staat namelijk op plek 38. Andere restaurants die nog binnen de top 50 vallen zijn Château St. Gerlach in Valkenburg (44) en Valuas in Venlo (49). Aubergine in Steyl (62), Brienen aan de Maas in Well (75) en Château Neercanne in Maastricht (81) completeren de Limburgse inbreng in de top 100.

De restaurantgids wordt jaarlijks uitgebracht. Restaurants worden beoordeeld op onder andere opbouw van de menukaart, kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten, presentatie, gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnadviezen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen