Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs tintje: Chantal Janzen presenteert Songfestival

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 17:34

Het Eurovisie Songfestival dat volgend jaar in Rotterdam neerstrijkt, krijgt toch een Limburgs tintje.

Onder andere Chantal Janzen gaat de presentatie voor haar rekening gaat nemen, meldt de NOS.

Presentatieteam
De Tegelse gaat de internationaal bekeken liveshows niet alleen presenteren. Ze doet dat samen met zangeres Edsilia Rombley en zanger en presentator Jan Smit. Janzen heeft veel ervaring met liveshows. Zo presenteerde ze Dancing with the Stars en gaat ze binnenkort een van de meest bekeken liveshows van Nederland presenteren: The Voice of Holland.

Het drietal presenteert de grote finale van het Songfestival op 16 mei, net als de twee halve finales op 12 en 14 mei.

Interesse
Janzen was een vaak genoemde naam als favoriet voor het presentatieteam van het Europese liedjesfestijn. Ze liet een maand geleden weten niet gevraagd te zijn, maar er wel oren naar te hebben: "Ik denk dat als ik gevraagd zou worden, ik het wel zou doen", zei de Tegelse destijds.

Lees ook: Chantal Janzen wil wel, maar niet gevraagd voor Songfestival

Verlies
Eind augustus werd bekend dat het Songfestival volgend jaar niet naar Maastricht komt. Die stad was samen met Rotterdam kandidaat om het liedjesfestijn te organiseren. Maastricht zag het Songfestival wel in het MECC plaatsvinden en voerde als eerste Nederlandse stad uitvoerig actie om de grote liveshows, die wereldwijd worden uitgezonden, binnen te slepen. Maar Rotterdam Ahoy bleek geschikter te zijn als locatie. Achteraf werd ook bekend dat gemeente Maastricht het eigenlijk niet eens was met het contract en de afspraken van de Nederlandse songfestivalorganisatie.

Lees ook: Bidbook openbaar: zo had Songfestival eruit kunnen zien

Overheidssteun
Woensdag werd ook bekend dat de overheid toch met extra geld over de brug komt. De NPO had om een dikke 12 miljoen euro gevraagd. Het is geen belastinggeld wat wordt ingezet. Het geld wordt uit de mediareserve gehaald, zo maakte mediaminister Arie Slob bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen