Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs tintje: Chantal Janzen presenteert Songfestival

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 17:34

Het Eurovisie Songfestival dat volgend jaar in Rotterdam neerstrijkt, krijgt toch een Limburgs tintje.

Onder andere Chantal Janzen gaat de presentatie voor haar rekening gaat nemen, meldt de NOS.

Presentatieteam
De Tegelse gaat de internationaal bekeken liveshows niet alleen presenteren. Ze doet dat samen met zangeres Edsilia Rombley en zanger en presentator Jan Smit. Janzen heeft veel ervaring met liveshows. Zo presenteerde ze Dancing with the Stars en gaat ze binnenkort een van de meest bekeken liveshows van Nederland presenteren: The Voice of Holland.

Het drietal presenteert de grote finale van het Songfestival op 16 mei, net als de twee halve finales op 12 en 14 mei.

Interesse
Janzen was een vaak genoemde naam als favoriet voor het presentatieteam van het Europese liedjesfestijn. Ze liet een maand geleden weten niet gevraagd te zijn, maar er wel oren naar te hebben: "Ik denk dat als ik gevraagd zou worden, ik het wel zou doen", zei de Tegelse destijds.

Lees ook: Chantal Janzen wil wel, maar niet gevraagd voor Songfestival

Verlies
Eind augustus werd bekend dat het Songfestival volgend jaar niet naar Maastricht komt. Die stad was samen met Rotterdam kandidaat om het liedjesfestijn te organiseren. Maastricht zag het Songfestival wel in het MECC plaatsvinden en voerde als eerste Nederlandse stad uitvoerig actie om de grote liveshows, die wereldwijd worden uitgezonden, binnen te slepen. Maar Rotterdam Ahoy bleek geschikter te zijn als locatie. Achteraf werd ook bekend dat gemeente Maastricht het eigenlijk niet eens was met het contract en de afspraken van de Nederlandse songfestivalorganisatie.

Lees ook: Bidbook openbaar: zo had Songfestival eruit kunnen zien

Overheidssteun
Woensdag werd ook bekend dat de overheid toch met extra geld over de brug komt. De NPO had om een dikke 12 miljoen euro gevraagd. Het is geen belastinggeld wat wordt ingezet. Het geld wordt uit de mediareserve gehaald, zo maakte mediaminister Arie Slob bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen