Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs televisiekoppel terug in Valkenburg voor een drankje

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 15:11

Het Limburgse koppel Juani en John dat deelneemt aan het RTL-programma Het Spaanse dorp: Polopos is op bezoek in thuishaven Valkenburg.

Daar brachten ze een bezoekje aan Pub Henry Valkenburg, zo is te lezen op de Facebook-pagina van de bar.

Polopos
In Het Spaanse Dorp: Polopos worden vijf Nederlandse koppels gevolgd die een leven proberen op te bouwen in de plaats aan de Costa Tropical. Polopos was met 2000 inwoners het hoofddorp in een gemeente van zes dorpen. Nu wonen er nog maar zestig mensen en zijn er geen winkels meer. Met het programma, hoopt de burgemeester van het dorp, Matías Gonzaléz Braos, de leegloop te stoppen en de plaats klaar te stomen voor de toekomst, meldt RTL op de website.

B&B
John (55) en Juani (51) werden getrokken door de Spaanse mentaliteit. Juani heeft een vader van Spaanse afkomst en is al bekend met de taal. Het koppel wil een Bed & Breakfast beginnen waarbij Juani zich bezig houdt met de exploitatie. John wil daarnaast motortochten organiseren.

Weekopdracht
De koppels krijgen in het programma wekelijks een opdracht van de Dorpsraad om Polopos op die manier extra onder de aandacht te brengen. De raad bestaat uit drie bewoners en de burgemeester. De bewoners mogen aan het einde van de serie stemmen op het koppel dat het best geïntegreerd is en dat het meest heeft gedaan om het dorp aantrekkelijk te maken. De winnaars worden benoemd tot 'ereburgers' en ontvangen 20.000 euro om te investeren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen