Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs televisiekoppel terug in Valkenburg voor een drankje

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 15:11

Het Limburgse koppel Juani en John dat deelneemt aan het RTL-programma Het Spaanse dorp: Polopos is op bezoek in thuishaven Valkenburg.

Daar brachten ze een bezoekje aan Pub Henry Valkenburg, zo is te lezen op de Facebook-pagina van de bar.

Polopos
In Het Spaanse Dorp: Polopos worden vijf Nederlandse koppels gevolgd die een leven proberen op te bouwen in de plaats aan de Costa Tropical. Polopos was met 2000 inwoners het hoofddorp in een gemeente van zes dorpen. Nu wonen er nog maar zestig mensen en zijn er geen winkels meer. Met het programma, hoopt de burgemeester van het dorp, Matías Gonzaléz Braos, de leegloop te stoppen en de plaats klaar te stomen voor de toekomst, meldt RTL op de website.

B&B
John (55) en Juani (51) werden getrokken door de Spaanse mentaliteit. Juani heeft een vader van Spaanse afkomst en is al bekend met de taal. Het koppel wil een Bed & Breakfast beginnen waarbij Juani zich bezig houdt met de exploitatie. John wil daarnaast motortochten organiseren.

Weekopdracht
De koppels krijgen in het programma wekelijks een opdracht van de Dorpsraad om Polopos op die manier extra onder de aandacht te brengen. De raad bestaat uit drie bewoners en de burgemeester. De bewoners mogen aan het einde van de serie stemmen op het koppel dat het best geïntegreerd is en dat het meest heeft gedaan om het dorp aantrekkelijk te maken. De winnaars worden benoemd tot 'ereburgers' en ontvangen 20.000 euro om te investeren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen