Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs televisiekoppel terug in Valkenburg voor een drankje

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 15:11

Het Limburgse koppel Juani en John dat deelneemt aan het RTL-programma Het Spaanse dorp: Polopos is op bezoek in thuishaven Valkenburg.

Daar brachten ze een bezoekje aan Pub Henry Valkenburg, zo is te lezen op de Facebook-pagina van de bar.

Polopos
In Het Spaanse Dorp: Polopos worden vijf Nederlandse koppels gevolgd die een leven proberen op te bouwen in de plaats aan de Costa Tropical. Polopos was met 2000 inwoners het hoofddorp in een gemeente van zes dorpen. Nu wonen er nog maar zestig mensen en zijn er geen winkels meer. Met het programma, hoopt de burgemeester van het dorp, Matías Gonzaléz Braos, de leegloop te stoppen en de plaats klaar te stomen voor de toekomst, meldt RTL op de website.

B&B
John (55) en Juani (51) werden getrokken door de Spaanse mentaliteit. Juani heeft een vader van Spaanse afkomst en is al bekend met de taal. Het koppel wil een Bed & Breakfast beginnen waarbij Juani zich bezig houdt met de exploitatie. John wil daarnaast motortochten organiseren.

Weekopdracht
De koppels krijgen in het programma wekelijks een opdracht van de Dorpsraad om Polopos op die manier extra onder de aandacht te brengen. De raad bestaat uit drie bewoners en de burgemeester. De bewoners mogen aan het einde van de serie stemmen op het koppel dat het best geïntegreerd is en dat het meest heeft gedaan om het dorp aantrekkelijk te maken. De winnaars worden benoemd tot 'ereburgers' en ontvangen 20.000 euro om te investeren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen