Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs sterrenrestaurant verliest chef aan eind van jaar

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 21:24

Chefkok Bas van Kranen stopt in december bij sterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg. Hij gaat in de regio Eindhoven een eigen restaurant beginnen.

Van Kranen werd in 2014 chefkok van De Leuf na de plotselinge dood van de toenmalig kok Paul van de Bunt. Het restaurant raakte daardoor twee Michelinsterren kwijt (die staan op naam van een kok), maar Van Kranen zorgde ervoor dat De Leuf er bij de eerstvolgende verkiezing direct eentje terugkreeg.

Lees ook: Van de Bunt: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'

Nieuwe chef
Dat Van Kranen ging vertrekken was al bekend, maar tegenover Misset Horeca laat de kok nu weten dat hij in december stopt bij De Leuf. De bedoeling is dat Robin van de Bunt de nieuwe chef wordt. Hij keert in september van dit jaar terug van een wereldreis, weet de website. Daarna zal hij nog drie maanden samenwerken met Van Kranen, die een paar maanden geleden door Gault- Millau nog werd uitgeroepen tot Talentvol Chef van het Jaar.

Lees ook: Chef-kok De Leuf uitgeroepen tot Talent van het Jaar

Eigen zaak
Van Kranen gaat vervolgens een eigen zaak beginnen in de regio Eindhoven. Maar veel zal hij niet veranderen aan zijn aanpak. "Zelfde niveau, zelfde kwaliteit. Ik kan niet anders. Maar wel losjes, heel chill. Het wordt een plek waar je na het diner kunt blijven hangen voor een borrel."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zoon van sterrenkok wordt klaargestoomd voor De Leuf
Van de Bunt: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'
Restaurant Horeca Uiteten
Chef-kok De Leuf uitgeroepen tot Talent van het Jaar
Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen