Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs sterrenrestaurant verliest chef aan eind van jaar

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 21:24

Chefkok Bas van Kranen stopt in december bij sterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg. Hij gaat in de regio Eindhoven een eigen restaurant beginnen.

Van Kranen werd in 2014 chefkok van De Leuf na de plotselinge dood van de toenmalig kok Paul van de Bunt. Het restaurant raakte daardoor twee Michelinsterren kwijt (die staan op naam van een kok), maar Van Kranen zorgde ervoor dat De Leuf er bij de eerstvolgende verkiezing direct eentje terugkreeg.

Lees ook: Van de Bunt: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'

Nieuwe chef
Dat Van Kranen ging vertrekken was al bekend, maar tegenover Misset Horeca laat de kok nu weten dat hij in december stopt bij De Leuf. De bedoeling is dat Robin van de Bunt de nieuwe chef wordt. Hij keert in september van dit jaar terug van een wereldreis, weet de website. Daarna zal hij nog drie maanden samenwerken met Van Kranen, die een paar maanden geleden door Gault- Millau nog werd uitgeroepen tot Talentvol Chef van het Jaar.

Lees ook: Chef-kok De Leuf uitgeroepen tot Talent van het Jaar

Eigen zaak
Van Kranen gaat vervolgens een eigen zaak beginnen in de regio Eindhoven. Maar veel zal hij niet veranderen aan zijn aanpak. "Zelfde niveau, zelfde kwaliteit. Ik kan niet anders. Maar wel losjes, heel chill. Het wordt een plek waar je na het diner kunt blijven hangen voor een borrel."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zoon van sterrenkok wordt klaargestoomd voor De Leuf
Van de Bunt: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'
Restaurant Horeca Uiteten
Chef-kok De Leuf uitgeroepen tot Talent van het Jaar
Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen