Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs sterrenrestaurant verliest chef aan eind van jaar

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 21:24

Chefkok Bas van Kranen stopt in december bij sterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg. Hij gaat in de regio Eindhoven een eigen restaurant beginnen.

Van Kranen werd in 2014 chefkok van De Leuf na de plotselinge dood van de toenmalig kok Paul van de Bunt. Het restaurant raakte daardoor twee Michelinsterren kwijt (die staan op naam van een kok), maar Van Kranen zorgde ervoor dat De Leuf er bij de eerstvolgende verkiezing direct eentje terugkreeg.

Lees ook: Van de Bunt: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'

Nieuwe chef
Dat Van Kranen ging vertrekken was al bekend, maar tegenover Misset Horeca laat de kok nu weten dat hij in december stopt bij De Leuf. De bedoeling is dat Robin van de Bunt de nieuwe chef wordt. Hij keert in september van dit jaar terug van een wereldreis, weet de website. Daarna zal hij nog drie maanden samenwerken met Van Kranen, die een paar maanden geleden door Gault- Millau nog werd uitgeroepen tot Talentvol Chef van het Jaar.

Lees ook: Chef-kok De Leuf uitgeroepen tot Talent van het Jaar

Eigen zaak
Van Kranen gaat vervolgens een eigen zaak beginnen in de regio Eindhoven. Maar veel zal hij niet veranderen aan zijn aanpak. "Zelfde niveau, zelfde kwaliteit. Ik kan niet anders. Maar wel losjes, heel chill. Het wordt een plek waar je na het diner kunt blijven hangen voor een borrel."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zoon van sterrenkok wordt klaargestoomd voor De Leuf
Van de Bunt: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'
Restaurant Horeca Uiteten
Chef-kok De Leuf uitgeroepen tot Talent van het Jaar
Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen