Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Sinterklaasjournaal slaat jaartje over

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2020 - 14:18

Het Limburgs Sinterklaasjournaal komt dit jaar niet met nieuwe uitzendingen vanwege de coronacrisis. Daarnaast hebben de makers ook aangekondigd om in de toekomst alleen nog maar roetveegpieten in beeld te brengen.

Vanwege de coronacrisis vindt de serie geen sponsoren en de anderhalvemetermaatregel bemoeilijkt de filmopnames.

Twee seizoenen uitgezonden
Het Limburgs Sinterklaasjournaal werd in 2018 geïntroduceerd door vier vrienden. "We wilden iets nieuws", zei initiatiefnemer Stevie Thiessen toen. De eerste twee seizoenen werden uitgezonden bij een aantal lokale omroepen in Limburg en op Facebook en YouTube. Verschillende bekende Limburgers hadden een rolletje in de serie.

Lees ook: Glansrol voor Beppie Kraft in Limburgs Sinterklaasjournaal

Alleen nog roetveegpieten
De huidige discussie over de kleur van de pieten heeft de makers doen besluiten om voortaan alleen nog maar roetveegpieten in te zetten. In de vorige seizoenen was een aantal pieten al 'stukken minder zwart dan de rest', schrijft de organisatie op Facebook. "Vanwege de huidige ontwikkelingen hebben we besloten dat alle Pieten vanaf dit jaar minder vaak door de schoorsteen zakken. Niet alleen omdat bijna iedereen tegenwoordig centrale verwarming heeft, maar ook omdat we het sinterklaasfeest voor alle kinderen tot een onvergetelijke tijd willen maken."

De makers schrijven dat de intocht, het schoentje zetten, de surprises, rijmpjes en het familiegevoel de sinterklaastraditie maken. "Het uiterlijk van Piet is slechts een minuscuul onderdeel."

Een promotievideo van het tweede seizoen, met zwarte en roetveegpieten:

De makers brengen dit jaar wel een liedje uit met een aantal van de vaste karakters uit de serie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen