Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs restaurant in top tien beste nieuwe restaurants

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 11:17

Het restaurant Frunk in Brunssum heeft de vierde plaats bemachtigd in de top tien beste nieuwe restaurants in Nederland.

De top tien werd bekendgemaakt in het kader van TheFork Restaurants Awards, die dit jaar voor het eerst werden uitgereikt in Nederland.

Nominatie
Sterrenchef Michel van der Kroft was onder de indruk van het Brunssumse restaurant en van chef-kok Luuk Hoffman. Daarop nomineerde hij Frunk voor de award, zo meldt het horecavakblad Misset Horeca. Op het menu van Hoffman zijn verse ingrediënten te vinden en wisselende seizoensgebonden gerechten. De chef-kok is geen liefhebber van een statige sfeer. Daarom giet hij gastronomie in een 'huiselijk jasje'.

Talent
Het doel van de awards is om Nederlands nieuw, culinair talent in de spotlight te zetten en Nederland op culinair gebied op de kaart te zetten. TheFork-gebruikers mochten stemmen op de restaurants die door 31 sterrenkoks waren genomineerd. Allemaal zijn ze geopend tussen januari 2018 en februari 2019.

Restaurant Frenchie, het 'Haarlems buurtrestaurant', ging er met de eerste prijs vandoor en mag zich het beste nieuwe restaurant in Nederland noemen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen