Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs restaurant in top tien beste nieuwe restaurants

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 11:17

Het restaurant Frunk in Brunssum heeft de vierde plaats bemachtigd in de top tien beste nieuwe restaurants in Nederland.

De top tien werd bekendgemaakt in het kader van TheFork Restaurants Awards, die dit jaar voor het eerst werden uitgereikt in Nederland.

Nominatie
Sterrenchef Michel van der Kroft was onder de indruk van het Brunssumse restaurant en van chef-kok Luuk Hoffman. Daarop nomineerde hij Frunk voor de award, zo meldt het horecavakblad Misset Horeca. Op het menu van Hoffman zijn verse ingrediënten te vinden en wisselende seizoensgebonden gerechten. De chef-kok is geen liefhebber van een statige sfeer. Daarom giet hij gastronomie in een 'huiselijk jasje'.

Talent
Het doel van de awards is om Nederlands nieuw, culinair talent in de spotlight te zetten en Nederland op culinair gebied op de kaart te zetten. TheFork-gebruikers mochten stemmen op de restaurants die door 31 sterrenkoks waren genomineerd. Allemaal zijn ze geopend tussen januari 2018 en februari 2019.

Restaurant Frenchie, het 'Haarlems buurtrestaurant', ging er met de eerste prijs vandoor en mag zich het beste nieuwe restaurant in Nederland noemen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen