Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs project over hulp bij vechtscheiding succesvol

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 22:53

Het project dat sinds 2013 in Limburg structureel hulp biedt aan kinderen en ouder die bij een vechtscheiding zijn betrokken, is succesvol.

Uit nog niet gepubliceerd onderzoek van Zuyd Hogeschool blijkt dat dit project werkt. In 36 procent van gevallen kwamen de strijdende ouders die meededen aan dit project tot een omgangsregeling. Het project werd ontwikkeld samen met verschillende rechts- en hulpinstanties.

Krabbendam
Initiatiefnemer van het vechtscheidingsproject is Gert-Jan Krabbendam. Hij was in 2013 Statenlid voor GroenLinks. Krabbendam: "Het succes bewijst de noodzaak van het project en dat het werkt. Het gaat nu vooral om zaken die door de rechter verwezen werden, we zouden graag willen dat er al eerder gebruik gemaakt zou kunnen worden van dergelijke hulpverlening."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bizar: Limburgs bedrijf geeft echtscheiding cadeau
Ook kinderen met beperking moeten kunnen spelen
Echtscheiding huwelijk scheiding
Wetsvoorstel tegen dwanghuwelijk met dank aan UM
'Eigen advocaat voor kind in vechtscheiding ingewikkeld'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen