Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs project over hulp bij vechtscheiding succesvol

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 22:53

Het project dat sinds 2013 in Limburg structureel hulp biedt aan kinderen en ouder die bij een vechtscheiding zijn betrokken, is succesvol.

Uit nog niet gepubliceerd onderzoek van Zuyd Hogeschool blijkt dat dit project werkt. In 36 procent van gevallen kwamen de strijdende ouders die meededen aan dit project tot een omgangsregeling. Het project werd ontwikkeld samen met verschillende rechts- en hulpinstanties.

Krabbendam
Initiatiefnemer van het vechtscheidingsproject is Gert-Jan Krabbendam. Hij was in 2013 Statenlid voor GroenLinks. Krabbendam: "Het succes bewijst de noodzaak van het project en dat het werkt. Het gaat nu vooral om zaken die door de rechter verwezen werden, we zouden graag willen dat er al eerder gebruik gemaakt zou kunnen worden van dergelijke hulpverlening."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bizar: Limburgs bedrijf geeft echtscheiding cadeau
Ook kinderen met beperking moeten kunnen spelen
Echtscheiding huwelijk scheiding
Wetsvoorstel tegen dwanghuwelijk met dank aan UM
'Eigen advocaat voor kind in vechtscheiding ingewikkeld'
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen