Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Parlement wil zonneweides op stortplaatsen

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 22:17

Het Limburgs Parlement is voorstander van de aanleg van zonneweides op de vier regionale vuilstortplaatsen. Die liggen in Weert, Montfort, Schinnen en Landgraaf.

Een zeer ruime meerderheid nam een motie van D66 aan waarin het provinciebestuur wordt gevraagd om uiterlijk 1 december met een plan te komen. Alleen Forum voor Democratie stemde tegen.

De vier stortplaatsen zijn in handen van afvalverwerkingsbedrijf Attero. Maar de provincie is verantwoordelijk voor de nazorg. "Daarom moet de provincie haar betrokkenheid bij regionale stortplaatsen inzetten om zonne-energiecentrales op alle vier de stortplaatsen te realiseren", zo staat in de motie van D66-Statenlid Hans van Wageningen.

Volgens hem wil de provincie in het buitengebied liever geen zonneweides op agrarische grond of in de natuur. Daarom zouden de stortplaatsen die ver van woningen vandaan liggen, wel zeer geschikt zijn. Attero zou ook graag willen meewerken.

Gedeputeerde Carla Brugman steunt het idee voor zonneweides op de vier stortplaatsen maar waarschuwt wel voor teveel optimisme. "Misschien lukt dat niet op alle vier de plekken", aldus Brugman.

Voor de regionale stortplaats in Montfort langs de A73 wordt momenteel overigens al gewerkt aan een plan om daar massaal zonnepanelen op te leggen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen