Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Parlement wil zonneweides op stortplaatsen

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 22:17

Het Limburgs Parlement is voorstander van de aanleg van zonneweides op de vier regionale vuilstortplaatsen. Die liggen in Weert, Montfort, Schinnen en Landgraaf.

Een zeer ruime meerderheid nam een motie van D66 aan waarin het provinciebestuur wordt gevraagd om uiterlijk 1 december met een plan te komen. Alleen Forum voor Democratie stemde tegen.

De vier stortplaatsen zijn in handen van afvalverwerkingsbedrijf Attero. Maar de provincie is verantwoordelijk voor de nazorg. "Daarom moet de provincie haar betrokkenheid bij regionale stortplaatsen inzetten om zonne-energiecentrales op alle vier de stortplaatsen te realiseren", zo staat in de motie van D66-Statenlid Hans van Wageningen.

Volgens hem wil de provincie in het buitengebied liever geen zonneweides op agrarische grond of in de natuur. Daarom zouden de stortplaatsen die ver van woningen vandaan liggen, wel zeer geschikt zijn. Attero zou ook graag willen meewerken.

Gedeputeerde Carla Brugman steunt het idee voor zonneweides op de vier stortplaatsen maar waarschuwt wel voor teveel optimisme. "Misschien lukt dat niet op alle vier de plekken", aldus Brugman.

Voor de regionale stortplaats in Montfort langs de A73 wordt momenteel overigens al gewerkt aan een plan om daar massaal zonnepanelen op te leggen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen