Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Parlement unaniem achter verkeersplan Nederweert

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 17:06

Het Limburgs Parlement gaat unaniem akkoord met de aanpak van de verkeersknelpunten rond de provinciale wegen N266 en N275 in Nederweert.

De gemeente en de provincie bereikten half april een akkoord. Dat kwam er onder druk van het Limburgs Parlement en de politiek in Nederweert.

Fietsbrug
Het Limburgs Parlement stak half februari een stokje voor het voorstel van het provinciebestuur om voor 3,9 miljoen euro te schrappen in oorspronkelijke plan. Dat leidde vervolgens tot een nieuwe deal. Daarin is onder meer afgesproken dat er een fietsbrug komt over de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van de Schoolstraat. Ook worden de toe- en afritten naar de A2 en N275 verbeterd en wordt er een rotonde aangelegd bij de Bengele. Verder komt er een fietstunnel onder de N275 of een fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart ter plekke. Daarover wordt eind dit jaar een knoop doorgehakt.

Lof
In een statencommissie was er volop lof voor de overeenkomst. PvdA-statenlid Aleida Berghorst sprak van een historische dag omdat voor het eerst niet 'half Nederweert' op de tribune zit uit protest tegen een plan om de verkeersproblemen op te lossen. Eerder was er veel protest tegen de aanleg van een Randweg rond Nederweert. Maar die is van tafel. "Wat er nu ligt kan dan ook de zegen van de PvdA krijgen. Er is hard genoeg voor gevochten in dit Limburgs Parlement", aldus Berghorst.

Helft kosten, dubbele kwaliteit
Forum voor Democratie was 'erg blij' en D66 'tevreden met deze uitkomst'. Het CDA sprak van een 'goed voorstel' dat ook nog eens met 16,5 miljoen euro de helft goedkoper is dan de afgevoerde Randweg. In dat verband noemde SP-fractievoorzitter Marc van Caldenberg het 'knap dat we met de helft van de kosten het dubbele aan kwaliteit krijgen'. Leon van den Beucken van Lokaal-Limburg noemde het mooi dat zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de bestaande structuur. "Maar wel met een betere doorstroming en fietsveiligheid en bevordering van het fietsverkeer tussen Weert en Nederweert." Ook de Partij voor de Dieren benadrukte dat het een stuk veiliger wordt voor fietsers.

Henk Cuijpers
Gedeputeerde Carla Brugman en SP'er Van Caldenberg vonden het een goed idee om de naam van de half april overleden wethouder Henk Cuijpers van Nederweert te verbinden aan de fietsbrug of fietstunnel. Cuijpers zette zich sterk in voor de aanpak van de verkeersproblemen en legde ook de basis voor het akkoord met de provincie. Ze gaan dat idee overbrengen aan de gemeenteraad van Nederweert.

Op 25 juni neemt het Limburgs Parlement in een plenaire vergadering een definitief besluit over het verkeersplan Nederweert. Maar het is dan een hamerstuk.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen