Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Parlement steunt miljoenenlening Toverland

Geplaatst opdonderdag 21 september 2017 - 22:10

Een overgrote meerderheid van het Limburgs Parlement steunt een provinciale lening van 2 miljoen euro voor een forse uitbreiding van pretpark Toverland in Sevenum.

In een statencommissie had alleen coalitiepartij SP er grote moeite mee.

Arbeidsplaatsen
Statenlid Bianca Lauvenberg vroeg zich af of er wel publiek geld naar een pretpark moet en of Toverland over drie jaar niet weer aanklopt. Ook is het totaal onduidelijk of de beloofde 60 extra arbeidsplaatsen vaste banen zijn of niet, aldus Lauvenberg.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans antwoordde dat dat wel het geval is.

Lees ook: Twijfels over lening aan Toverland voor uitbreiding

Enthousiast
De andere fracties waren enthousiast over de lening. "Wij zijn onvoorwaardelijk positief", zei Jos van Rey van de Volkspartij Limburg.
Volgens CDA-statenlid Jeu Titulaer past de lening volledig in het beleid van de provincie om economische ontwikkelingen in Limburg mogelijk te maken.

PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers noemde een lening tegen 6,6 procent rente die voor werk zorgt en mensen uit de bijstand haalt, te prefereren boven beleggen in Franse staatsobligaties.

Lees ook: Provincie leent miljoenen voor uitbreiding Toverland

Aantrekkelijke entreeprijs
De PVV vond het wel belangrijk dat de entreeprijs voor
Toverland zo aantrekkelijk blijft als nu, in vergelijking met andere pretparken.

Volgende week neemt het Limburgs Parlement een definitief besluit.

Uitbreiding
De uitbreiding van
Toverland kost in totaal 27 miljoen euro. De banken lenen 19,5 miljoen, zelf legt het bedrijf 2,5 miljoen op tafel. Behalve de 2 miljoen van de provincie, komt er ook 2 miljoen van investeringsbank LIOF en 1 miljoen uit het provinciale MKB-fonds.

Lees ook: Toverland gestart met uitbreiding attractiepark

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen