Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Parlement: plan voor tekort sociale huurwoningen

Geplaatst opzaterdag 10 oktober 2015 - 7:19

Het Limburgs Parlement wil bijna unaniem dat er voor het einde van het jaar een aanvalsplan op tafel ligt om het grote tekort aan sociale huurwoningen aan te pakken.

Daarvan moeten zowel vluchtelingen met een verblijfsvergunning als Limburgse woningzoekenden profiteren. Dat staat in een motie van de PvdA waar alleen de PVV tegen stemde.

Dak boven hoofd
Het plan moet worden opgesteld met gemeenten, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties. Volgens PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers is het de bedoeling dat Limburgers en statushouders een dak boven hun hoofd hebben. "Los van de discussie en de emotie is dit hopelijk een klein deel van de oplossing die bijdraagt aan een rustiger Limburg", zo zei Kuntzelaers.

Tijdelijke woningen
In de aangenomen motie staat ook dat het Rijk experimenten moet toestaan, bijvoorbeeld met tijdelijke woningen en dat de verhuurdersheffing voor sociale huurwoningen tijdelijk moet worden afgeschaft. De PVV liet een heel ander geluid horen. De partij wil de grenzen dicht voor wat zij gelukzoekers noemt. Zij is ook tegen grootschalige opvang van asielzoekers in Limburg, al is fractievoorzitter Michael Heemels pessimistisch over de kans dat tegen te houden.

'Arabisch lult'
Het is een kwestie van geduld tot dat heel Limburg Arabisch lult, aldus Heemels. Hij verwacht dat VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff 'per Noordkoreaans decreet de democratie buitenspel zet en de gelukzoekers per bus ook naar Limburg brengt zoals in het Drentse dorpje Oranje', stelde Heemels. Maar zijn motie tegen grootschalige opvang van asielzoekers in Limburg kreeg alleen de steun van de eenmansfractie van 50Plus.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
Provincie mengt zich niet in discussie over asielzoekers
Brief Heemels: 'graaierigheid van pluche klevende elite'
PVV'er Heemels spreekt schande van uitsluiting PVV
PVV woest over exit coalitieonderhandelingen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen