Gouvernement provinciehuis

SVL afgemeld voor dag over integriteit Limburgs Parlement

De fractie van SVL in het Limburgs Parlement heeft zich afgemeld voor de Statendag over integriteit die vrijdag wordt gehouden.

Johan Remkes
Remkes over verbaasde reacties: 'Politiek met een kleine p'

Waarnemend gouverneur Johan Remkes is niet onder de indruk van de verraste reacties uit de Limburgse politiek op zijn mogelijke rol als informateur.

Opruimen Valkenburg,  17 jul 2021 hoogwater
CDA: provincie moet compensatie waterschade voorschieten

Het CDA in het Limburgs Parlement noemt het onaanvaardbaar dat hoogwatergedupeerden te lang op compensatie moeten wachten. De fractie vindt dat de provincie zo nodig geld moet voorschieten.

Impressie nieuw hoofdkantoor DSM in Maastricht (15 jul 2021)
Partijen tevreden over afzien DSM van subsidie hoofdkantoor

Het CDA in het Limburgs Parlement vindt dat het DSM siert dat ze heeft besloten af te zien van een subsidie van 3,5 miljoen van de provincie en de gemeente voor het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht.

Papierfabriek Meerssen
Meerssen Papier vraagt faillissement aan na overstroming

De enorme wateroverlast van twee weken geleden betekent de nekslag voor Meerssen Papier. Het bedrijf gaat het faillissement aanvragen. Daardoor verliezen de 53 werknemers hun baan.

Hoofdkantoor DSM in Heerlen
DSM: 'Subsidies doorslaggevend in keuze voor Maastricht'

De subsidiemogelijkheden van de provincie en de gemeente Maastricht zijn mede doorslaggevend geweest voor DSM om te kiezen voor Maastricht als nieuwe locatie van het hoofdkantoor.

Hoofdkantoor DSM in Heerlen
Extra statenvergadering over provinciebijdrage DSM

Een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement wil op 9 september een extra vergadering van het Limburgs Parlement over de verhuizing van het hoofdkantoor van DSM van Heerlen naar Maastricht en de bijdrage van 1,75 miljoen die het provinciebestuur daaraan wil leveren.

Impressie nieuw hoofdkantoor DSM in Maastricht (15 jul 2021)
Provinciebestuur: vertrek DSM uit Heerlen was voldongen feit

Het provinciebestuur is medio maart door DSM op de hoogte gesteld van haar "onherroepelijk besluit" om het hoofdkantoor van DSM vanuit Heerlen naar elders te verplaatsen.

koeien in stal, stal koeienstal, boerderij, stal, stallensloop (stock)
Rapport stallensloop-regeling pas in september gepresenteerd

Het Limburgs Parlement krijgt het onderzoek naar de effectiviteit van de zogeheten Ruimte-voor-Ruimte regeling pas na het zomerreces onder ogen, tegelijk met een reactie van het provinciebestuur.

Wateroverlast Eygelshoven (29 jun 2021)
Beperken wateroverlast: 500 zandzakken voor Eygelshoven

In het kader van de voorspelde regenbuien en bijbehorende wateroverlast de komende dagen, wil het CDA in Kerkrade dat de gemeente per direct gratis zandzakken beschikbaar stelt aan inwoners die daar behoefte aan hebben.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten