Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs OMT-lid krijgt dreigbrieven en online berichten

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 7:40

Leden van het Outbreak Management Team (OMT) worden bedreigd. Ook viroloog en OMT-lid Marion Koopmans, oorspronkelijk afkomstig uit Steyl, heeft de laatste tijd dreigbrieven en online intimiderende berichten ontvangen.

Dat zegt ze tegen NU.nl.

Strop
Koopmans zegt tegen de nieuwssite dat ze online zelfs berichten heeft gekregen met een afbeelding van een strop met daarbij teksten als 'it's waiting' en 'nog even'. De Limburgse viroloog bij het Erasmus MC in Rotterdam gaat daarom ook weer met de auto naar het werk en niet meer met de trein.

Mediaoptredens
De deskundige overweegt zelfs om te stoppen met mediaoptredens. "Het is een optie, ja. Maar als iedereen met een redelijk verhaal daarmee stopt, is dat ook niet goed", zegt ze tegen de website. De leden van het OMT merken namelijk dat de bedreigingen toenemen als ze op televisie of in de krant iets hebben verteld over het coronavirus.

Diederik Gommers, hoofd van de intensivecareafdeling van het Erasmus MC, spreekt van 'ernstige bedreigingen'. Verder zegt hij dat 'een enkel OMT-lid' sinds kort zelfs wordt beveiligd.

WHO
Koopmans is niet alleen lid van het OMT. Ze maakt deel uit van een internationaal onderzoeksteam van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, dat onderzoek gaat doen naar de herkomst van het coronavirus.

Lees ook: Limburgse deskundige speurt met WHO naar herkomst corona

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen