Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs natuurvlees niet aan te slepen

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 19:53

De vraag naar natuurvlees wordt steeds groter. Op dit moment worden vooral in Limburgse natuurgebieden dieren gehouden die uiteindelijk in de supermarkt en op ons bord terecht komen, maar dat is niet genoeg.

De Natuurvlees Coöperatie Nederland is op zoek naar zo'n 60 nieuwe boeren die natuurvlees kunnen leveren.

Koninkspaardenvlees
Het gaat niet alleen om runderen zoals Limousins, Galloways en Schotse Hooglanders. Ook Koninkspaarden zijn geliefd als leveranciers van natuurvlees. Op dit moment is dat nog vooral te krijgen bij slagers, maar supermarktketen Emté heeft het natuurvlees vanaf januari overal in de schappen liggen.

Inkomsten
Natuurbeheerders als Staatsbosbeheer hebben zich met veehouders verenigd in de Natuurvlees Coöperatie, omdat zij hopen dat het vlees extra inkomen oplevert. Dat is hard nodig omdat er steeds minder subsidie naar de natuurorganisaties gaat.

L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie dringt ammoniakuitstoot verder terug
Vogelgriep Deurne breidt zich niet uit
Dringend advies Waterschap: 'Geen water uit beken pompen'
stock wolf wolven
Europarlement: 'Afschieten wolf moet makkelijker worden'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen