Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs natuurpark wil op UNESCO-lijst

Geplaatst opdonderdag 15 december 2016 - 6:05

De wervende werktitel 'Toscane van het Noorden' zal de eindstreep wel niet halen, maar voor Grenspark Kempenbroek bij Weert wordt een speciale Unesco-status aangevraagd.

Het park tussen Weert, Maaseik en Eindhoven gaat voor een plek op de Unescolijst 'Mens en biosfeer'. In Nederland heeft alleen de Waddenzee deze status.

Werktitel
De benaming 'Toscane van het Noorden' komt van Peter van Rooy, die advies geeft voor de aanvraag bij de Unesco-aanvraag. Van Rooy ziet wel parallellen en wijst op het kleinschalige dat beide gebieden kenmerkt. Wethouder Geert Gabriëls van Weert denkt dat de werktitel sneuvelt en is daar niet rouwig om: "Het gebied moet gewoon van zijn eigen kracht uitgaan."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tauros-runderen worden vervangen door klein vee
Grenspark Kempen-Broek gaat voor een UNESCO-predikaat
Carnaval wil juist niet op erfgoedlijst
Molenaarsambacht genomineerd als immaterieel erfgoed
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen