Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs natuurpark wil op UNESCO-lijst

Geplaatst opdonderdag 15 december 2016 - 6:05

De wervende werktitel 'Toscane van het Noorden' zal de eindstreep wel niet halen, maar voor Grenspark Kempenbroek bij Weert wordt een speciale Unesco-status aangevraagd.

Het park tussen Weert, Maaseik en Eindhoven gaat voor een plek op de Unescolijst 'Mens en biosfeer'. In Nederland heeft alleen de Waddenzee deze status.

Werktitel
De benaming 'Toscane van het Noorden' komt van Peter van Rooy, die advies geeft voor de aanvraag bij de Unesco-aanvraag. Van Rooy ziet wel parallellen en wijst op het kleinschalige dat beide gebieden kenmerkt. Wethouder Geert Gabriëls van Weert denkt dat de werktitel sneuvelt en is daar niet rouwig om: "Het gebied moet gewoon van zijn eigen kracht uitgaan."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tauros-runderen worden vervangen door klein vee
Grenspark Kempen-Broek gaat voor een UNESCO-predikaat
Carnaval wil juist niet op erfgoedlijst
Molenaarsambacht genomineerd als immaterieel erfgoed
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen