Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Museum wil meer bezoekers en gaat verbouwen

Geplaatst opzaterdag 7 december 2019 - 12:55

Het Limburgs Museum in Venlo wil het aantal bezoekers de komende jaren ruim verdubbelen.

Trekt het museum op dit moment nog 40.000 tot 50.000 bezoekers, over vijf jaar moeten dat er zo'n 120.000 zijn.

Erfgoed breed delen
Directeur Bert Mennings zaterdag op L1 Radio: "Je wilt als museum een zo groot mogelijk bereik hebben om zoveel mogelijk mensen deelgenoot te maken van het erfgoed van Limburg". Volgens Mennings is de groeiambitie realistisch. "We gaan hieraan werken in een periode van vijf jaar. Stap voor stap gaan we werken aan zo hoog mogelijke bezoekersaantallen."

Programmering
Die ambitie wil hij op de eerste plaats realiseren door een 'aantrekkelijkere, duidelijkere en herkenbaardere programmering', gericht op verschillende doelgroepen. Daarnaast moeten er meer co-producties komen met andere musea en op andere plaatsen in Limburg, buiten de locatie in Venlo. Een voorbeeld van zo'n samenwerking is volgens Mennings de tentoonstelling 'Zuid-Limburg gezien door de ogen van anderen' in Museum Valkenburg, die deels gebaseerd is op de collectie van het Limburgs Museum. "Bezoekers die daarheen gaan, worden ook geattendeerd op de collectie van het Limburgs Museum in Venlo."

Verbouwing
Het gebouw van het Limburgs Museum in Venlo gaat de komende tijd ook op de schop: "We gaan het gebouw de komende jaren actualiseren. Het is na 20 jaar toe aan een update. Het gaat daarbij zowel om onderhoud als om uitbreiding. In 2020 wordt een begin gemaakt met het aanpakken van de voorgevel."

Kostenplaatje
Over de kosten en wie die gaan betalen laat Mennings zich niet uit. Daarover wordt nog overgelegd met de Provincie Limburg. Wel zegt hij dat het Limburgs Museum zelf als eerste aan zet is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen