Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Museum trekt miljoenste bezoeker

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 12:11

Het Limburgs Museum in Venlo passeerde op 1 december een magische grens: sinds de opening in het jaar 2000 werd het museum bezocht door één miljoen mensen.

Het Pakhuis van Sinterklaas, een succesvolle leer- en doe-tentoonstelling trok de één miljoenste bezoeker.

Magische grens
De bijna 60.000 museumbezoekers in 2018 zorgden ervoor dat de magische grens van één miljoen bezoekers werd bereikt. Een lange warme zomer zou tot minder bezoekers kunnen lijden, maar toch kozen veel mensen ervoor de tentoonstellingen te bezoeken. Het Limburgs Museum streeft ernaar om elke vijf jaar gemiddeld zo'n 65.000 bezoekers te trekken.

Populair
In het kader van educatie was er enorme belangstelling van leerlingen en docenten. Nog nooit volgden zoveel klassen (280) een museumles. Tentoonstelling over technieken van de Romeinen, kinderboekenschrijver Paul van Loon en respect waren uiterst populair. Hiermee sleept het museum wederom in 2018 de publieksprijs Kidsproof in de wacht.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen