Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Museum start proef: 'Museum aan huis'

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 6:59

Het Limburgs Museum in Venlo is een proef gestart met rondleidingen in verzorgingshuizen.

Het museum heeft een speciale tafel gemaakt waar foto's op worden geprojecteerd uit de collectie van het museum.

Enorme behoefte
Volgens Jacqueline Bonekamp van het Limburgs Museum is een dergelijk initiatief nog niet in Nederland gedaan. In 2016 is het museum begonnen met 'Onvergetelijk Limburgs Museum'. Speciaal opgeleide rondleiders nemen mensen met dementie mee door het museum en laten aan de hand van attributen de geschiedenis herleven. Volgens Bonekamp is het museum aan huis ook ideaal voor chronisch zieken patiënten. "Wij zien een enorme behoefte aan bewoners die niet gemakkelijk naar ons museum komen, en zo kunnen wij een toegevoegde waarde zijn."

Video: L1

Feest der herkenning
De eerste rondleiding in verzorgingshuis De Beerendonck in Venlo is een groot succes. Bewoners waarderen de gesprekken enorm en gaan al snel met elkaar in discussie over hoe het vroeger was. Door middel van het klikken op foto's worden verhalen verteld. Als de attributen van de Boerebroelof naar voren komen, is er direct een feest der herkenning.

De eerste rondleidingen worden geëvalueerd en vervolgens in de toekomst uitgerold bij meer verzorgingshuizen in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen