Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Museum start proef: 'Museum aan huis'

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 6:59

Het Limburgs Museum in Venlo is een proef gestart met rondleidingen in verzorgingshuizen.

Het museum heeft een speciale tafel gemaakt waar foto's op worden geprojecteerd uit de collectie van het museum.

Enorme behoefte
Volgens Jacqueline Bonekamp van het Limburgs Museum is een dergelijk initiatief nog niet in Nederland gedaan. In 2016 is het museum begonnen met 'Onvergetelijk Limburgs Museum'. Speciaal opgeleide rondleiders nemen mensen met dementie mee door het museum en laten aan de hand van attributen de geschiedenis herleven. Volgens Bonekamp is het museum aan huis ook ideaal voor chronisch zieken patiënten. "Wij zien een enorme behoefte aan bewoners die niet gemakkelijk naar ons museum komen, en zo kunnen wij een toegevoegde waarde zijn."

Video: L1

Feest der herkenning
De eerste rondleiding in verzorgingshuis De Beerendonck in Venlo is een groot succes. Bewoners waarderen de gesprekken enorm en gaan al snel met elkaar in discussie over hoe het vroeger was. Door middel van het klikken op foto's worden verhalen verteld. Als de attributen van de Boerebroelof naar voren komen, is er direct een feest der herkenning.

De eerste rondleidingen worden geëvalueerd en vervolgens in de toekomst uitgerold bij meer verzorgingshuizen in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen