Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Museum start proef: 'Museum aan huis'

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 6:59

Het Limburgs Museum in Venlo is een proef gestart met rondleidingen in verzorgingshuizen.

Het museum heeft een speciale tafel gemaakt waar foto's op worden geprojecteerd uit de collectie van het museum.

Enorme behoefte
Volgens Jacqueline Bonekamp van het Limburgs Museum is een dergelijk initiatief nog niet in Nederland gedaan. In 2016 is het museum begonnen met 'Onvergetelijk Limburgs Museum'. Speciaal opgeleide rondleiders nemen mensen met dementie mee door het museum en laten aan de hand van attributen de geschiedenis herleven. Volgens Bonekamp is het museum aan huis ook ideaal voor chronisch zieken patiƫnten. "Wij zien een enorme behoefte aan bewoners die niet gemakkelijk naar ons museum komen, en zo kunnen wij een toegevoegde waarde zijn."

Video: L1

Feest der herkenning
De eerste rondleiding in verzorgingshuis De Beerendonck in Venlo is een groot succes. Bewoners waarderen de gesprekken enorm en gaan al snel met elkaar in discussie over hoe het vroeger was. Door middel van het klikken op foto's worden verhalen verteld. Als de attributen van de Boerebroelof naar voren komen, is er direct een feest der herkenning.

De eerste rondleidingen worden geƫvalueerd en vervolgens in de toekomst uitgerold bij meer verzorgingshuizen in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen