Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Museum open: 'Rustig genieten van kunst'

Geplaatst opmaandag 1 juni 2020 - 17:51

Naast de horeca, mogen ook de musea weer open. Het Limburgs Museum ontvangt maandag ongeveer veertig bezoekers, verdeeld over de dag.

Om 15:00 uur was de grootste piek in het bezoek: negen mensen.

Proefdraaien
"We kunnen maandag goed proefdraaien met de routes en eventueel aanpassingen doen. Mensen mogen per halfuur binnenkomen", vertelt Bert Mennings, directeur van het Limburgs Museum. "Het was heel fijn om de eerste bezoeker weer te kunnen verwelkomen", vertelt de directeur. "Kunst wil je gewoon live zien."

Trapleuningen
Om het museum in te komen moet je online een kaartje reserveren. "De trapleuningen, de liftknopjes en ga zo maar door, worden geregeld schoongemaakt. Ook moet de bezoekers een route volgen, zodat ze elkaar niet kruisen", legt Mennings uit.

De bezoekers geven aan het heel erg fijn om in alle rust van de kunst te genieten. Het museum is de komende tijd zes dagen per week geopend.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen