Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Museum dolblij met 'Monet van de Geul'

Geplaatst opmaandag 1 augustus 2016 - 10:03

Het Limburgs Museum in Venlo heeft 27 schilderijen van de fabrieksdirecteur en kunstschilder Jos Tielens (1887-1957) uit Meerssen bemachtigd.

Het gaat daarbij om 26 landschapschilderijen en één zelfportret. De schilderijen zijn vanaf begin september te bewonderen in het museum. De bijnaam van Tielens was de Monet van de Geul.

Onbereikbaar
Museumdirecteur Jos
Schatorjé is dolblij met de schilderijen. "Werken van Jos Tielens komen niet in de markt. Zijn schilderijen waren daarom voor musea in Limburg onbereikbaar. Dat we ze door zijn zoon Arthur geschonken hebben gekregen, is fantastisch. We zullen ruimhartig zijn als collega-musea ze in bruikleen willen nemen voor tentoonstellingen."

Anoniem blijven
Tielens is een enigszins vergeten kunstenaar. Hij schilderde vooral in zijn vrije tijd en niet met het doel om doeken te verkopen. Hij ging zelfs zover in zijn wens om anoniem te blijven, dat hij zijn schilderijen soms niet signeerde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schilderijen 'Monet van de Geul' drie maanden in Venlo
Directeur Limburgs Museum vertrekt na 25 jaar
Zesde werk van Armand Bouten in Limburgs Museum
Rijksmuseum koopt dijkdoorbraak op TEFAF
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen