Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Museum dolblij met 'Monet van de Geul'

Geplaatst opmaandag 1 augustus 2016 - 10:03

Het Limburgs Museum in Venlo heeft 27 schilderijen van de fabrieksdirecteur en kunstschilder Jos Tielens (1887-1957) uit Meerssen bemachtigd.

Het gaat daarbij om 26 landschapschilderijen en één zelfportret. De schilderijen zijn vanaf begin september te bewonderen in het museum. De bijnaam van Tielens was de Monet van de Geul.

Onbereikbaar
Museumdirecteur Jos
Schatorjé is dolblij met de schilderijen. "Werken van Jos Tielens komen niet in de markt. Zijn schilderijen waren daarom voor musea in Limburg onbereikbaar. Dat we ze door zijn zoon Arthur geschonken hebben gekregen, is fantastisch. We zullen ruimhartig zijn als collega-musea ze in bruikleen willen nemen voor tentoonstellingen."

Anoniem blijven
Tielens is een enigszins vergeten kunstenaar. Hij schilderde vooral in zijn vrije tijd en niet met het doel om doeken te verkopen. Hij ging zelfs zover in zijn wens om anoniem te blijven, dat hij zijn schilderijen soms niet signeerde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Schilderijen 'Monet van de Geul' drie maanden in Venlo
Directeur Limburgs Museum vertrekt na 25 jaar
Zesde werk van Armand Bouten in Limburgs Museum
Rijksmuseum koopt dijkdoorbraak op TEFAF
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen