schilderij Thorn - Limburgs Museum - 15 sep 2021

Eeuwenoud schilderij uit Thorn te zien in Limburgs Museum

Een eeuwenoud schilderij uit de Thornse Abdijkerk is woensdag naar het Limburgs Museum in Venlo gebracht. Daar zal het topstuk binnenkort te zien zijn in de tentoonstelling De vergeten prinsessen van Thorn.

gouden koets2
Limburgs Museum mag gouden koets 'lenen'

Een gouden koets uit de 18e eeuw is het nieuwste pronkstuk van het Limburgs museum in Venlo. Tenminste, voor een halfjaar. Het museum mag het historisch voertuig lenen van de collega's in Brussel.

Limburgs Museum iStock (16 mrt 2020)
Limburgs Museum start samenwerking met Rijksmuseum

Het Limburgs Museum in Venlo sluit aan bij een stichting die bestaat uit het Rijksmuseum en vijf andere stadsmusea.

Limburgs Museum iStock (16 mrt 2020)
De 'vergeten prinsessen van Thorn' in Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo komt in oktober met een nieuwe tentoonstelling over de vergeten prinsessen van Thorn. De aanleiding van de tentoonstelling is het boek 'De prinsessen van Thorn' van historicus Joost Welten. Dat boek kwam in 2019 uit.

Limburgs Museum iStock (16 mrt 2020)
Musea ontslaan personeel maar doorstaan crisis vooralsnog

Bij verschillende musea in Limburg hebben de lockdown en andere coronamaatregelen inmiddels tot ontslagen geleid. Al zijn er vooralsnog geen echt grote klappen gevallen.

Edit - mhm02_d1327_100
Jongeren doorbreken Indisch zwijgen

Als een verzwegen geschiedenis, zo ervaren veel Limburgse jongeren met Molukse en Indische wortels hun familieverhaal. In de expositie 'Van Daar & Van Hier' in het Limburgs Museum in Venlo vertellen ze daarom hun verborgen familieverhalen.

Start verbouwing Limburgs Musem Venlo (30 nov 2020)
Flinke verbouwing Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo wordt de komende jaren flink verbouwd. In januari start de verbouwing met de ingang van het gebouw. De entree moet toegankelijker en zichtbaarder worden.

Limburgs Museum
40.000 euro opgehaald voor museumtafels in zorgtehuizen

De crowdfundingsactie van het Limburgs Museum om drie Onvergetelijk Limburgse Museumtafels aan te schaffen voor verzorgingstehuizen, heeft 40.000 euro opgeleverd.

oud fornuis, kachel, stoof, keuken, herinneringen, vroeger (stock)
Ruim de helft van geld voor mobiel Limburgs Museum binnen

Het Limburgs Museum in Venlo probeert geld bij elkaar te krijgen voor drie draagbare 'museumtafels'. Zondag was iets meer dan de helft van het benodigde bedrag opgehaald.

Bonnefantenmuseum
Geen mondkapjesplicht in Limburgse musea

Limburgse musea gaan geen mondkapjesplicht invoeren. Dat laten de drie grootste musea weten aan L1.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten