Edit - mhm02_d1327_100

Jongeren doorbreken Indisch zwijgen

Als een verzwegen geschiedenis, zo ervaren veel Limburgse jongeren met Molukse en Indische wortels hun familieverhaal. In de expositie 'Van Daar & Van Hier' in het Limburgs Museum in Venlo vertellen ze daarom hun verborgen familieverhalen.

Start verbouwing Limburgs Musem Venlo (30 nov 2020)
Flinke verbouwing Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo wordt de komende jaren flink verbouwd. In januari start de verbouwing met de ingang van het gebouw. De entree moet toegankelijker en zichtbaarder worden.

Limburgs Museum
40.000 euro opgehaald voor museumtafels in zorgtehuizen

De crowdfundingsactie van het Limburgs Museum om drie Onvergetelijk Limburgse Museumtafels aan te schaffen voor verzorgingstehuizen, heeft 40.000 euro opgeleverd.

oud fornuis, kachel, stoof, keuken, herinneringen, vroeger (stock)
Ruim de helft van geld voor mobiel Limburgs Museum binnen

Het Limburgs Museum in Venlo probeert geld bij elkaar te krijgen voor drie draagbare 'museumtafels'. Zondag was iets meer dan de helft van het benodigde bedrag opgehaald.

Bonnefantenmuseum
Geen mondkapjesplicht in Limburgse musea

Limburgse musea gaan geen mondkapjesplicht invoeren. Dat laten de drie grootste musea weten aan L1.

Limburgs Museum iStock (16 mrt 2020)
Coronaklap voor Limburgse musea, maar bang zijn ze niet

Ondanks dat een stuk minder mensen de weg naar het museum weten te vinden zien de grote drie Limburgse musea de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Limburgs Museum
Beste spotprent van het jaar te zien in Limburgs Museum

De beste spotprents van het jaar zijn vanaf woensdag te zien in het Limburgs Museum. Ook de winnaar van de Inktspotprijs 2020 zal daar te zien zijn: 'Alles wordt weer normaal' van Len Munnik.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV