Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Limburgs leed’ dit jaar alleen in Venlo

Geplaatst opvrijdag 15 juli 2016 - 7:54

De Nach van ’t Limburgse Leed wordt dit jaar alleen nog in Venlo gehouden.

Maastricht, Sittard en Roermond zijn als satellietsteden voor het dialectmuziekfeest afgevallen.

Organisatie
Volgens
Finbar van der Veen, woordvoerder van de Venlose organisatie achter de Nach, zijn organisatorische problemen de belangrijkste oorzaak van het afhaken van de andere plaatsen. "We zijn er niet in geslaagd om daar eenzelfde club mensen bij elkaar te krijgen om er de Nach-activiteiten op te zetten."

Vergunning
"
In Maastricht deden vorig jaar maar drie à vier kroegen mee en dat is te weinig om kans van slagen te hebben. In Sittard was de animo bij het publiek te klein en in Roermond moest vorig jaar een deel van het programma vanwege vergunningsproblemen worden afgelast."

Hoofdacts
Van der Veen benadrukt dat de
Venlose organisatie er naar blijft streven om de Nach Limburgbreed op te zetten. Hij hoopt dat er volgend jaar weer meer plekken zijn met optredens van Limburgse dialectartiesten. Voor de editie van dit jaar (17 september) zijn de Venlose bands Minsekinder en Julia én Fabrizio uit Maastricht de hoofdacts.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nach van 't Limburgse Leed krijgt Roermondse editie
Kandidaten voor Jo Erens Priès bekendgemaakt
Nach van 't Limburgse Leed zoekt nieuw talent
Ivo Rosbeek wint dialectmuziekprijs Jo Erens Priès
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen