Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Lederhosenland opent tijdelijke zaak in Brabant

Geplaatst opwoensdag 21 september 2016 - 8:31

De Limburgse winkel Lederhosenland, met vestigingen in Sittard, Roermond en Aken, opent een tijdelijke winkel in Tilburg.

De tijdelijke winkel voor typisch Duitse dirndls en lederhosen opent op 29 september de deuren in de Emmapassage in het centrum van de Brabantse stad. De winkel zal drie weekenden lang geopend zijn. Dat meldt WijLimburg.

Perfecte outfit
Het Oktoberfest in Tilburg, dat van 13 tot en met 16 oktober plaatsvindt, geeft bezoekers zo de kans om de perfecte outfit aan te schaffen. "Steeds meer mensen komen goed gekleed naar de Oktoberfeesten. De behoefte aan mooie, traditionele outfits groeit", zegt organisator Rob Reijnen.

Modebewust
De notoire Oktoberfeestganger is immers modebewust. De lederhose wordt gecombineerd met een fraai hemd of vest en de dirndl moet goed om de vrouwelijke taille zitten. De organisatie van het Tilburgse Oktoberfest zelf weet dit als geen en ander en werkt al vier jaar nauw samen met Lederhosenland. Die samenwerking wordt nu dus uitgebreid met een tijdelijke winkel.

Sittard
De Tilburgers hebben hun inspiratie opgedaan in Sittard, waar het jaarlijkse Oktoberfeest inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste en succesvolste varianten op het Beierse najaarsfeest. Op de Sittardse schootsvelden, die dan zijn omgedoopt tot Festwiese, staat Lederhosenland altijd een tent waar ook Duitse klederdrachten kunnen worden gekocht.

Lees ook: Sittards Oktoberfest in National Geographic-Top 10

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oktoberfeest voor de veertiende keer naar Sittard
Hossa! Sittard is klaar voor Oktoberfeest
Oktoberfeest Sittard krijgt gratis wifi
'Security gebruikte geweld op Oktoberfeest Sittard'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen