Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs langstzittende burgemeester Strous stopt in 2023

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 14:00

Stef Strous stopt over twee jaar als burgemeester van de gemeente Maasgouw. Momenteel is hij Limburgs langstzittende burgemeester.

Strous begon in februari 2010 als burgemeester van Maasgouw.

Waarnemend burgemeester
Hij wil nog maximaal twee jaar verder in die functie. Zijn tweede ambtstermijn loopt in februari volgend jaar af. Daarna wordt hij, in overleg met de gouverneur, aangesteld als waarnemend burgemeester. "In de zomer van 2023 ben ik 65 en dan wil ik nog graag, bij goede gezondheid, mijn deskundigheid en ervaring elders in de samenleving inzetten”, zegt Strous.

Inwerken nieuwe gemeenteraad
In de rol van waarnemend burgemeester zal hij nog meewerken aan een goed verloop van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 en het inwerken van de nieuwe gemeenteraad en college van B&W.

Werk nooit af
Na zijn aftreden kan "Maasgouw met een nieuwe burgemeester verder bouwen aan de gemeente", zegt Strous. "Het werk van de lokale overheid is nooit af. Wie had twee jaar terug de coronapandemie verwacht, of net voor de zomer de wateroverlast? Wie voorzag in 2015 de vluchtelingenstroom? Zo komen er steeds nieuwe zaken op ons af. Het blijft heel mooi om hieraan te mogen werken."

Langstzittend
Na Strous zit Wilma Delissen van Peel en Maas momenteel het langst als burgemeester in onze provincie. Zij begon in oktober 2010, enkele maanden na Strous. Jos Hessels van Echt-Susteren is de derde langstzittende burgemeester van het moment.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen